Tarragona celebra la VI Caminada "A bon pas fem salut" amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l'Activitat Física

Torna
Dimarts, 10 d'abril de 2018

  • L’objectiu de l’acte és conscienciar la població de totes les edats dels beneficis de mantenir-se actius
 VI Caminada

VI Caminada

Aquest dimarts ha tingut lloc la sisena edició de la caminada A bon pas fem Salut, amb l’objectiu de difondre a la població el missatge d’enguany “+actius cada dia” i celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física com activitat de reforç del Pla d’activitat física, esport i salut (PAFES) que forma part del Pla Interdepartamental i Intersectorial de Salut Pública. Es vol que la salut estigui present en totes les polítiques, ja que la major part dels determinants de la salut de la població es troben fora del sistema estrictament sanitari.
 
La caminada A Bon pas fem salut estava oberta a la participació de persones de qualsevol edat. Els seus objectius, col·laborar en la difusió dels beneficis de la pràctica diària d’activitat física com a instrument de salut i benestar i, també, donar a conèixer els efectes positius d’aquesta pràctica sobre l’esfera emocional, tot acumulant 30 minuts d’activitat física cada dia en adults i gent gran, i 60 minuts en infants i adolescents.
 
La caminada es va iniciar a l’esplanada del camp de Mart, on el secretari de Salut Pública, Joan Guix, i la presidenta del Consell Esportiu del Tarragonès, Estefania Serrano, van donar la benvinguda a les més de 150 persones inscrites.
 
Les persones participants van fer un recorregut semi urbà, circular, de fàcil nivell i una durada total de dues hores. Es va caminar per diverses zones de la ciutat: Av. Catalunya, Tarragona 2, Sant Pere i Sant Pau, Camí del Llorito, fins acabar al mateix lloc de sortida, on la senyora Ruth Marquès representant d’Esports de la Universitat Rovira i Virgili va agraïr la participació i va tancar la caminada.
 
La caminada l'ha organitzada la representació territorial de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, el Consell Esportiu del Tarragonès, Esports de la Universitat Rovira i Virgili i el Col·legi Oficial de Veterinaris de Tarragona. I ha estat possible gràcies a la col·laboració activa d’entitats professionals de Tarragona: el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers, el Col·legi Oficial de Metges, el Col·legi Oficial de Farmacèutics i el Col·legi Oficial de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya; aquest últimha dirigit els exercicis d’escalfament i estirament complementaris a la caminada.
 
Hi ha participat professionals de la salut i actius del Programa PAFES que es desenvolupa als centres d’atenció primària de la ciutat, dels diferents proveïdors de salut: Muralles Salut, Xarxa Tecla i Institut Català de la Salut; així com voluntariat de Protecció Civil.
 
La VI Caminada A bon pas fem salut, també es troba emmarcada, juntament amb altres actes (xerrades, tallers, cinema, trobades i sortides), dins les activitats que es porten a terme al programa Abril (mes de la salut) de la xarxa d’entitats de Tarragona Saludable, la qual invita a la participació per fomentar l’adopció de diversos hàbits saludables.
 
A banda d’aquesta activitat, des del passat dia 1 i fins al 30 d’abril, tindran lloc múltiples activitats programades arreu de Catalunya per sensibilitzar la ciutadania de la importància de ser actiu i adquirir hàbits saludables per combatre el sedentarisme, ja què el sedentarisme és un dels principals factors de risc de mort a nivell mundial.
 
Les persones sedentàries tenen d’un 20% a un 30% més de risc de mort en comparació amb persones actives. És un factor de risc molt important per a les malalties cròniques com les cardiovascular, el càncer o la diabetis.