Salut Pública i PIMEC sumen esforços per a la promoció dels estils de vida saludables

Torna
Dijous, 08 de juny de 2017
  • Ho fan compartint informació, consells, propostes d’accions i programes específics de promoció d’estils de vida saludable per implementar a les empreses
_

_

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), amb el suport de PIMEC, ha elaborat una ‘caixa d’eines’per a micro, petites i mitjanes empreses amb informació, consells, propostes d’accions i programes específics de promoció d’estils de vida saludable per implementar a les empreses.

 

Amb aquest recurs es vol incidir en els entorns de treball i convertir-los en àmbits promotors de la salut. De fet, la ‘caixa d’eines’ dóna resposta a la demanda de la petita i mitjana empresa de disposar d’informació i eines pràctiques per desenvolupar accions de promoció de la salut. Inclou un qüestionari d’autoavaluació, propostes, programes i informació per tal què les empreses puguin motivar, sensibilitzar i ajudar a portar un estil de vida saludable als treballadors i desenvolupar un entorn promotor de la salut. En aquest sentit, promoure la salut física i emocional dels treballadors és rendible i una inversió de futur per a les empreses, i per això també s’insisteix en el compromís directiu.
 
La presentació d’aquest recull de recursos s’ha fet en el marca de la jornada d'Empreses Saludables i Prevenció de Riscos Laborals (PRL), organitzada avui per PIMEC. La jornada ha comptat amb dues taules rodones que han servit per destacar la importància de les polítiques públiques en la millora de la salut de la població treballadora i els beneficis que té –per a empreses, treballadors i comunitat- la promoció de la salut a l’entorn de feina. Es calcula que les persones adultes passen aproximadament la meitat de la seva vida desperta  a l’entorn laboral; per tant, aquest entorn és clau per a la promoció d’estils de vida saludable. Una empresa saludable és aquella que garanteix la protecció de la salut,  i vetlla per la salut i el benestar dels seus treballadors, proporcionant un entorn laboral saludable, més eficient i productiu.
 
En aquest sentit, la subdirectora general de Promoció de la Salut de l’ASPCAT, Carmen Cabezas, ha conclòs la jornada posant de manifest que el projecte d’Empresa saludable s’emmarca dins del Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP), una pla compartit  de salut en totes les polítiques per millorar la salut de tothom, que incorpora el model de determinants socials de la salut i posa èmfasi en la lluita contra les desigualtats i la perspectiva de les etapes vitals.