• Imprimeix

Comín: "Barcelona és, en termes tècnics, la millor candidatura per acollir l'Agència Europea del Medicament"

Torna
Dimecres, 17 de maig de 2017
  • El conseller de Salut ha destacat al Parlament la coordinació i col·laboració institucional entre la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i el govern espanyol per impulsar la candidatura
El conseller de Salut, aquest matí en la seva resposta parlamentària. FOTO: Parlament de Catalunya

El conseller de Salut, aquest matí en la seva resposta parlamentària. FOTO: Parlament de Catalunya

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha afirmat avui al Parlament que la candidatura de Barcelona per acollir l’Agència Europea del Medicament (European Medicines Agency, EMA) és “imbatible”. “En termes tènics, és la millor candidatura amb diferència”, ha reblat el conseller en resposta a una pregunta oral a la cambra catalana.
 
El titular de Salut ha subratllat que tenir l’EMA “et converteix en una capital europea de primeríssima divisió”. I en aquest sentit, ha desgranat els beneficis i l’”impacte positiu” pel conjunt del país que suposaria el fet que la capital catalana es convertís en la nova seu. Comín, ha citat, per exemple, els 900 professionals que hi treballen, l’ecosistema de més de 1.600 empreses que també podrien implantar-se, acompanyant l’Agència, o les 36.000 visites anuals que rep l’EMA. 
 
Comín ha anunciat també que l’actual directora general de la Fundació Fòrum Universal de les Cultures i directora del Barcelona Center for the Support of the Global Compact, Mireia Belil, és la directora de l’Oficina Tècnica encarregada de dissenyar l’estratègia i confeccionar un pla de treball per desenvolupar la candidatura.
 
Finalment, el conseller Comín ha destacat la coordinació i col·laboració institucional entre la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i el govern espanyol, per impulsar la candidatura. “Les tres institucions són imprescindibles pel seu èxit” ha conclòs Comín.