• Imprimeix

IV Jornada del Pla de Salut 2011-2015

El Departament de Salut impulsa el Pla de salut de Catalunya 2011-2015 com el marc de referència de totes les actuacions públiques en matèria de salut. És un instrument fonamental per donar resposta a les tendències estructurals i als reptes de futur i millorar l’estat de salut de la població.
La jornada anual del Pla de salut s’ha consolidat com una data de referència del sector en què es presenta el grau de desenvolupament de l’estratègia del Govern i es converteix en un espai per compartir el coneixement dels professionals.
La jornada d’enguany ha estat marcada per la consolidació del treball realitzat els últims 3 anys i amb el convenciment que el Pla de salut és l’eina per transformar el sistema de salut. En una sessió prèvia amb grups de treball també es va obrir un procés de reflexió per identificar temes clau de futur i que s’incorporaran en el nou Pla de salut de Catalunya 2016-2020.

Experiències


Durant la Jornada s’han presentat algunes de les més de 900 experiències que han aportat els professionals, un terç més de participació que la de l’any passat. D’aquesta manera, el Departament de Salut ha volgut reconèixer i donar visibilitat a les múltiples iniciatives i experiències portades a terme pels professionals sanitaris dins del marc del Pla de salut. Els professionals que han presentat aquestes experiències han rebut una distinció de mans del president de la Generalitat, Artur Mas, i del conseller de Salut, Boi Ruiz. 

Premis

1- Desenvolupament de les unitats funcionals de Seguretat del pacient a l’AP: EAP de Terres de l’Ebre. Servei d’Atenció Primària Terres de l’Ebre, Institut Català de la Salut.
Pòster 
Vídeo  

2- Optimització del Programa de Cirurgia Cardíaca de l'Hospital Universitari de Bellvitge. Impacte a la llista d'espera. Hospital Universitari de Bellvitge, Institut Català de la Salut.

Vídeo 

3- Projecte PRINCEP: Plataforma de Resposta Integral als Nens amb malalties Cròniques i Elevada Dependència. Hospital Sant Joan de Déu - Esplugues de Llobregat.
Pòster  
Vídeo  

4- Disseny d’un quadre de comandament per al seguiment i millora de la qualitat assistencial a les residències geriàtriques (Projecte GeriatrICS). Direcció d’Atenció Primària Metropolitana Nord, Institut Català de la Salut.
Pòster  

5- Innovant en la formació online de professionals: 3.306 professionals aprenen jugant com intervenir en tabaquisme. Xarxes de centres sense fum
Pòster  
Vídeo  

 

Rendiment de comptes 2014

El balanç del 2014 ha anat a càrrec de la secretària general del Departament de Salut, Roser Fernàndez; el director del Servei Català de Salut (CatSalut), Josep Maria Padrosa; el director general de Planificació i Recerca en Salut, Carles Constante; i el secretari de Salut Pública, Antoni Mateu.
S’han presentat resultats sobre l’evolució de la mortalitat, la promoció de la salut i la prevenció de la malaltia, l’atenció als malalts crònics i la prestació de serveis sanitaris.
Els resultats més destacats han estat la reducció de les taxes de mortalitat per càncer, el descens de consum de tabac, l’augment de la prevalença d’activitat física, el desplegament de l’atenció integrada dels pacients crònics i  la posada en marxa del nou sistema de contractació i prestació de serveis sanitaris

Data d'actualització:  10.12.2014