• Imprimeix

Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT)

Integrada a la Secretaria de Salut Pública del Departament de Salut, l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) és responsable tant de la promoció i la protecció de la salut, la prevenció i la gestió de les alertes epidemiològiques i alimentàries, com de la salut laboral.

Els seus serveis s'orienten a la ciutadania, al món local i a sectors econòmics clau com l'alimentació, el comerç, la indústria o el turisme, i s'adrecen fonamentalment a la gestió dels riscos ambientals per a la salut, a la promoció dels estils de vida saludables, com també al foment de la responsabilitat de les persones i dels operadors econòmics sobre l'impacte de les seves actuacions en la salut individual i col·lectiva i en l'ús dels serveis sanitaris.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya acull prop de 1.500 professionals de la medicina, veterinària, farmàcia, infermeria, biologia i psicologia, que presten serveis de forma regionalitzada, i compten amb una xarxa de laboratoris acreditats i treballen en estreta col·laboració amb l'atenció primària i hospitalària.

També, la Secretaria de Salut Pública del Departament de Salut s’ha dotat de les línies de serveis necessàries per assolir els objectius estratègics del Pla interdepartamental de salut pública (PINSAP), promoure la vigilància i la promoció de la salut en el treball i, alhora, preservar el bon ús de les prestacions i la sostenibilitat del sistema públic de salut.

Data d'actualització:  28.04.2016

Informació relacionada

  • Agència Catalana de Seguretat Alimentària

    L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, és la marca amb la qual l’Agència de Salut Pública de Catalunya exerceix les competències d’avaluació i comunicació dels beneficis i els riscos per a la salut de determinats components i ingredients dels aliments i d’assessorament sobre aquests beneficis i riscos.