• Imprimeix

Biografia

Antoni Comín

Antoni Comín i Oliveres

Nascut a Barcelona l’any 1971.

Postgraduat en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. Llicenciat en Filosofia i llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona.
Doctorand a l’Institut d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra. Té estudis superiors de Piano i Teoria Musical a l’Escola de Música de Barcelona.

Ha estat professor associat del Departament de Ciències Socials d’ESADE des de 2001. Va ser professor de batxillerat al Col·legi Sagrat Cor-Diputació des de 1997 al 2003. L’any 1996 va obtenir la Beca “Robert Schuman” del Parlament Europeu.

Diputat al Parlament de Catalunya del 2003 al 2010. Durant aquest període va ser president de la Comissió de Peticions, vicepresident de la Comissió d’estudi sobre la Globalització, portaveu en la Comissió de Cooperació i Solidaritat, portaveu adjunt en la Comissió d’Economia, membre de la Comissió de Treball, Indústria i Comerç, i membre de la Comissió de Joventut. 

Autor de diverses publicacions junt amb altres autors com Democracia Económica. Hacia una alternativa al capitalismo (2011); Vèncer la crisi: socialdemocràcia i més Europa (2012); Governabilitat democràtica global. Proposta d’organització institucional (2007), entre moltes altres.

Ha col·laborat a RAC1, a l’ARA, El País, i la revista El Ciervo, entre d’altres.

Membre protector de la Fundació Alfonso Comín. També és membre de diverses institucions com, per exemple, del Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia, vicepresident de la Fundació Catalunya segle XXI, del Consell Assessor de la Fundació Catalunya-Europa.

Data d'actualització:  14.01.2016