• Imprimeix

El Dipòsit d’Informació Digital Scientia ha estat reconegut en els Premis Alfons Ortuño

08/03/2017 13:03
premi

Aquesta plataforma té l’objectiu de maximitzar la difusió i l’impacte que té la producció científica en la societat i garantir un accés lliure, permanent i gratuït a aquest tipus de continguts

Els premis Alfons Ortuño reconeixen les actuacions d'innovació i bones pràctiques en matèria de gestió pública a les administracions públiques catalanes


El jurat dels Premis Alfons Ortuño ha reconegut el projecte Scientia. Dipòsit d’informació digital del Departament de Salut, amb l’accèssit de la categoria de Polítiques sectorials i serveis. L’acte de lliurament de la tercera edició dels Premis Alfons Ortuño d’innovació i bones pràctiques a les administracions públiques catalanes, va ser presidit per la consellera de Governació, Administracions Públiques i habitatge, Meritxell Borràs.

L’accés a la informació científica és essencial per a la recerca i la innovació i per salvaguardar el patrimoni científic del país. Amb la creació d’aquesta plataforma, el Departament de Salut ha esdevingut pioner en l’impuls d’una política institucional de promoció de l’accés obert a la producció científica en l’àrea de les ciències de la salut. La revolució digital ha canviat radicalment la forma de difondre la informació científica i donada la voluntat de les institucions públiques de promoure l’accés lliure, permanent i gratuït a aquests continguts, sense barreres econòmiques ni restriccions derivades dels drets d’autor. Per això Scientia recull el compromís social avalat per les declaracions internacionals de suport i reconeixement del valor de l’accés obert i per l’Horitzó 2020, el Programa Marc de la CE per a la recerca i la innovació.

Els Premis Alfons Ortuño, creats per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) l’any 2012, tenen com a objectiu reconèixer honoríficament les actuacions d’innovació i bones pràctiques en matèria de gestió pública de les administracions públiques catalanes. Els guardons, que no tenen dotació econòmica, s’atorguen bianualment. En aquesta tercera edició, s’han presentat gairebé una trentena de candidatures amb projectes desenvolupats per departaments de la Generalitat i ens locals de Catalunya. El jurat ha atorgat tres primers premis i sis accèssits en les categories d’Organització i recursos humans; Gestió pressupostària, avaluació i transparència; i Polítiques sectorials i serveis finalistes. També ha concedit tres premis especials del jurat.