Butlletí Salut Catalunya
Departament de Salut
Juny 2016 #52
Comín: "La comunicació fiable dels casos d'enterovirus necessita base científica i certeses"

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha comparegut per petició pròpia en comissió parlamentària per explicar als grups parlamentaris catalans la resposta assistencial donada en les darreres setmanes davant l’aparició de casos a Catalunya d’afectacions neurològiques agudes en infants per causa d’enterovirus.

Llegiu-ne més

Actualitat

Salut i Ensenyament, coordinats per donar resposta a l'enterovirus

El conseller de Salut, Antoni Comín, i la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, valoren positivament la coordinació entre els dos departaments per donar resposta als casos d’enterovirus. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Una mesa de seguiment dels casos d'enterovirus reforçada

El Departament de Salut reforçarà la mesa de seguiment que es va crear dies enrere per estudiar els casos d’enterovirus amb afectació neurològica. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Antoni Comín: "Els pediatres ja saben com han d'actuar en casos d'enterovirus"
En una entrevista a "Els matins" de TV3, el conseller de Salut ha confirmat que hi ha una quarantena de casos d’enterovirus en infants de menys de 6 anys i que la gran majoria evolucionen favorablement.
 
Llegiu-ne més
shadow bottom
Comín reitera la necessitat d'integrar els sistemes de salut i d'assistència social per abordar la cronicitat

El conseller clou la conferència internacional d’atenció integrada més multitudinària del món en aquest àmbit, que s’ha celebrat a Catalunya.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Catalunya, capdavantera en models d’integració social i sanitària, acull la conferència internacional d’atenció integrada més multitudinària

La de Barcelona és la 16a edició de la conferència, que en els darrers anys s’ha celebrat a Berlín, Brussel·les i Edimburg.
Durant els tres dies que dura l’esdeveniment es presenten 150 pòsters i 450 ponents expliquen les seves experiències.

Llegiu-ne més
Antoni Comín: "El reforç del caràcter públic de la sanitat al Vallès Occidental no costarà ni un euro"

En una entrevista a "Els matins" de TV3, el conseller de Salut ha assenyalat que el Parc Taulí farà "la mateixa activitat amb els mateixos diners" o, fins i tot, amb menys, ja que "s’estalviaran els costos d’intermediació".

Llegiu-ne més
El conseller Comín reforça el caràcter públic de la sanitat al Vallès Occidental

El Departament de Salut reitera que la reordenació de l’activitat hospitalària a la comarca no afectarà els treballadors de la Clínica del Vallès.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Els departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies signen un protocol que facilita el canvi de nom a les targetes sanitàries de les persones transsexuals

El canvi de nom en el cas de les persones transsexuals acostuma a ser un tràmit complex i llarg, ja que el Registre Civil sol·licita el compliment d’uns requisits que, de vegades, qui el demana no compleix i/o no vol fer-ho perquè vol viure la seva transsexualitat acceptant el seu propi cos.

Llegiu-ne més
Salut Pública recomana respectar la sensació de gana i sacietat dels infants

És un dels consells de la guia actualitzada Recomanacions per a l’alimentació en la primera infància (de 0 a 3 anys), de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, adreçada a professionals de l’atenció primària, a famílies i a escoles bressol.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Generalitat i Ajuntament de Girona signen un conveni de col·laboració per treballar conjuntament la promoció de la salut

L’acord posa les bases per elaborar el primer pla de salut de ciutat i presenta com a principal novetat la incorporació de la salut comunitària i la prevenció com a línies de treball.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Salut presenta un projecte capdavanter per a atendre i prevenir l'osteoporosi a Catalunya

La iniciativa avaluarà l’efectivitat d’una intervenció preventiva feta a l’atenció primària per reduir l’aparició de noves fractures en pacients que es visiten per una fractura.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El CatSalut i l'Ajuntament de Barcelona aproven les inversions per omplir el Centre Fòrum apropant serveis a la ciutadania

L’objectiu és apropar serveis sanitaris als veïns de Ciutat Vella i Sant Martí, que fins ara s’havien de desplaçar fora de la seva àrea de referència per gaudir d’aquests serveis.
Amb el desplegament d’aquest projecte, el Centre Fòrum del Parc Salut Mar posarà en funcionament un centenar de llits de serveis de salut mental, sociosanitaris i de rehabilitació ambulatòria.

Llegiu-ne més
Catalunya acull el congrés més prestigiós a Europa sobre assistència i recerca en malalties cerebrovasculars

Cristina Nadal destaca la coordinació amb què professionals, pacients i investigadors treballen a Catalunya per abordar l’ictus.
Barcelona acull l’European Stroke Organization Conference (ESOC), el congrés més prestigiós a Europa en l’àmbit assistencial i investigador de les malalties cerebrovasculars. L’esdeveniment, que reuneix més de 3.700 delegats de més de 80 països del món, disposa d’una àmplia representació del món acadèmic, així com d’organitzacions de pacients.

Llegiu-ne més

Comitè de Bioètica de Catalunya

Novetats editorials

Alta | Baixa | Butlletins anteriors | Contacteu

ISSN: 2014-2498

Generalitat de Catalunya · Departament de Salut