• Imprimeix

Pla estratègic d’atenció primària i salut comunitària

La reforma de l’atenció primària de salut iniciada l’any 1985 ha estat un punt d’inflexió en el desenvolupament del sistema públic de salut de Catalunya que va propiciar que l’atenció primària de salut pogués desenvolupar el seu paper com a primer graó d’accés de la població a l’assistència sanitària. Després de trenta anys, s’està portant a terme un treball de revisió i actualització amb l’objectiu d’identificar els elements essencials de millora en el model d’atenció.

Com a primera etapa del projecte del Pla estratègic d’atenció primària i salut comunitària, entre els mesos d’abril i setembre de 2016, s’ha elaborat un document de recomanacions aportades per més d’un centenar de persones, entre professionals assistencials, pacients, societats científiques i altres actors dels sistema sanitari.

A partir d’aquestes recomanacions, s’ha elaborat el document de bases del Pla estratègic que precisa les línies estratègiques que assumeix el Departament de Salut i els àmbits de treball que es desenvoluparan en l’elaboració.

Un cop presentada la proposta de document de bases s’han iniciat els treballs d’elaboració del Pla estratègic amb la perspectiva de finalitzar-los mitjans del 2017. La metodologia prevista consisteix en la formació dels diversos grups de treball corresponents als àmbits temàtics identificats i facilitant la participació del sector salut amb l’objectiu d’arribar al màxim consens polític i social.

Data d'actualització:  29.11.2016