• Imprimeix

Participació ciutadana en salut

Una de les prioritats actuals del Departament de Salut és aconseguir un sistema nacional de salut més proper, que sigui capaç de conèixer les necessitats percebudes i les prioritats de la ciutadania i que hi doni resposta comptant amb la seva participació; en definitiva, es tracta de construir un sistema en què la persona sigui al centre i que en sigui conscient.

És per aquest motiu que la participació ha estat identificada, des de l’inici de la legislatura 2016, com un dels nou principis del model de salut català, juntament amb el seu caràcter universal, equitatiu, públic, de qualitat, vinculat a la recerca i a la innovació, transparent i sostenible.

Per fer-ho realitat, el Pla de salut de Catalunya 2016-2020 inclou com a àrea prioritària el desenvolupament d’estratègies per garantir la participació de les persones en l’àmbit de la salut. També en aquesta línia, s’ha definit un marc de participació ciutadana en salut, fruit d’un procés de reflexió rigorós i col·laboratiu, liderat per la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut. 

portada_marc_participacio

infografia_miniatura